Speelgoed van het jaar België bekend

Speelgoed van het jaar 2013 BelgiëDit jaar werd in België voor de 14e keer de Speelgoed van het Jaar België verkiezing gehouden waarbij negen producten werden uitverkoren door een vakjury en het publiek. De grote winnaar was een product van Lego uit de Lego Friends collectie. Dolfijn Cruiser van Lego sleepte maar liefst 3 publieksprijzen in de wacht en werd door de vakjury beloond als meest creatieve en innovatieve speelgoed.

Jury Speelgoed van het Jaar verkiezing
In juni kwam de vakjury al bijeen om samen de vele speelgoedartikelen te beoordelen. De vakjury bestaat uit handelaren van speelgoed , inkopers en journalisten. Tijdens het beoordelen wordt het speelgoed uit de verpakking gehaald en getest op diverse onderdelen en voor 9 verschillende categorieën een winnaar gekozen.
Verder worden er nog publieksprijzen uitgedeeld. De winnaars worden gekozen door het publiek. Dit jaar mocht het publiek dat in de maand augustus het Speelgoedmuseum in Mechelen bezocht hun stem uitbrengen op de 9 winnaars van de vakjury. Zo’n 450 bezoekers hebben hun stem uitgebracht.

Speelgoed Awards Speelgoed van het Jaar 2013
De awards die ieder jaar worden uitgedeeld bij de Speelgoed van het Jaar verkiezing zijn een initiatief van de Belgische Speelgoedfederatie waarmee ze producenten, importeurs en winkels wilt belonen voor het ontwikkelen en verkopen van originele en creatieve speelgoedproducten.
De grote winnaar dit jaar is zoals vermeld de Dolfijn Cruiser van Lego. Anders winnaars van deze editie zijn o.a.:
– Sprekende knuffel (Hasbro)
– Speelmat voor baby’s (Yookidoo)
– Bunny Boo Smartgames (Smart)
– Battroborg met Arena (Tommy)
– HolograFX (Goliath)
– Ardennes Toys Kastelen (4 Wood)
– Bop-it Tetris (Hasbro)
– La Cucaracha (Ravensburger)

Alle winnende speelgoed artikelen kunnen vanaf nu tot en met de volgende Speelgoed van het Jaar verkiezing België bekeken worden in het Speelgoedmuseum in Mechelen. In de Belgische winkels zijn de winnaars te herkennen aan de Speelgoed van het Jaar afbeelding op de verpakking.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...