Uit tip: Cinekid Festival Jubileumeditie

Cinekid FestivalDit jaar vindt de dertigste editie plaats van het Cinekid festival. Dit jaar opent het festival de jubileumeditie met de wereldpremière van de nieuwe speelfilm van regisseur Simone van Dusseldorp, de film Uilenbal.

Over Cinekid Festival

De dertigste editie van het Cinekid Festival vindt plaats in de herfstvakantie op de Westergasfabriek en in dertig andere steden in het land. Het grootste film-, tv- en nieuwe mediaspektakel voor de jeugd in Europa start op woensdag twaalf oktober en duurt tot en met dertig oktober.

Tijdens dit twee weken durende festival ontdekken en zien meer dan zestigduizend kinderen en hun ouders diverse bijzondere jeugdfilms en documentaires. Naast het zien van deze films en documentaires is er ook veel te beleven en te doen in het MediaLab: een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin voor kinderen tussen de vier en veertien jaar.

Uilenbal als openingsfilm op Cinekid Festival

Uilenbal op Cinekid Festival 2016De openingsfilm op dit festival is Uilenbal. Deze nieuwe film van regisseur Simone van Dusseldorp gaat over de achtjarige Meral. Meral is net verhuisd en wilt dolgraag vrienden maken op haar nieuwe school. Helaas blijkt dit moeilijker dan gedacht. Op haar nieuwe slaapkamer o