Uit tip: Cinekid Festival Jubileumeditie

Cinekid FestivalDit jaar vindt de dertigste editie plaats van het Cinekid festival. Dit jaar opent het festival de jubileumeditie met de wereldpremière van de nieuwe speelfilm van regisseur Simone van Dusseldorp, de film Uilenbal.

Over Cinekid Festival

De dertigste editie van het Cinekid Festival vindt plaats in de herfstvakantie op de Westergasfabriek en in dertig andere steden in het land. Het grootste film-, tv- en nieuwe mediaspektakel voor de jeugd in Europa start op woensdag twaalf oktober en duurt tot en met dertig oktober.

Tijdens dit twee weken durende festival ontdekken en zien meer dan zestigduizend kinderen en hun ouders diverse bijzondere jeugdfilms en documentaires. Naast het zien van deze films en documentaires is er ook veel te beleven en te doen in het MediaLab: een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin voor kinderen tussen de vier en veertien jaar.

Uilenbal als openingsfilm op Cinekid Festival

Uilenbal op Cinekid Festival 2016De openingsfilm op dit festival is Uilenbal. Deze nieuwe film van regisseur Simone van Dusseldorp gaat over de achtjarige Meral. Meral is net verhuisd en wilt dolgraag vrienden maken op haar nieuwe school. Helaas blijkt dit moeilijker dan gedacht. Op haar nieuwe slaapkamer ontdekt ze de muis Piepiep en neemt hem mee naar schoolkamp. Dankzij deze muis sluit Meral onverwachts vriendschap met Jason, Vito en Desi. Wanneer Piepiep echter tijdens een onbewaakt moment door een uil wordt gegrepen lijkt Meral ontroostbaar en geeft ze haar nieuwe vrienden hiervan de schuld. Vervolgens komt Meral tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepiep’s botjes te zoeken er achter hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

De hoofdrol van Meral wordt gespeeld door het jonge talent Hiba Ghafry. Hibra Ghafry is tevens het gezicht van Cinekid 2016.Verder bestaat de kast van Uilenbal uit onder andere Matheu Hinzen (Bloed, Zweet en Tranen), Mimoum Oaïssa (De Marathon, Shouf Shouf Habibi) en Birgit Schuurman (Rokjesdag, Pijnstillers).

Sannette Naeye, Directeur van Cinekid is erg trots op het feit dat het derstige Cinekid Festival wordt geopend met een sterke Nederlandstalige productie: “Ik ben trots dat we het 30ste Cinekidjaar openen met een sterke Nederlandstalige productie. Het is een film voor jonge kinderen, die zijn zeldzaam. Uilenbal is een vrolijke film omtrent het thema vriendschap en past daarom uitstekend bij onze feestelijke jubileumeditie.”

Over Cinekid 2016

Het festival Cinekid vindt plaats in de herfstvakantie van dertien tot en met dertig oktober. In de Westergasfabriek te Amsterdam worden op dertien en veertien oktober scholendagen georganiseerd. Voor het reguliere publiek gaan de deuren open van vijftien tot en met eenentwintig oktober. Verder programmeert Cinekid tussen tweeëntwintig en dertig oktober in meer dan dertig theaters en filmhuizen door het hele land een film- en workshopaanbod. Het definitieve programma wordt op negenentwintig september bekend gemaakt op de website van Cinekid.

[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...