Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Nederlands Openluchtmuseum ArnhemRecensie Nederlands Openluchtmuseum

Naam park: Het Nederlands Openluchtmuseum
Locatie: Arnhem

Over Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem KinderefIn het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ga je terug in de tijd en kom je veel geschiedenis tegen. In het park staan authentieke gebouwen en worden prachtige verhalen verteld door de medewerkers van het park. Je komt stukken geschiedenis tegen van kort geleden tot vele eeuwen terug.

Bij veel schitterende oude gebouwen zijn medewerkers van het museum aanwezig in traditionele kleding uit de tijd vanwaar het gebouw afstamt. Bij de drukkerij kwamen wij een drukker tegen die prachtig vertelde over de drukkunst van vroeger en tegelijkertijd samen met de kinderen een heus drukdiploma drukte. In de tram waarin je een rondje om het park kunt maken, en bij verschillende haltes kunt in- en uitstappen, draagt het personeel de officiële uniformen en lijkt het alsof ze echt uit die tijd komen.

Voor de kinderen is er enorm veel leuks te zien, van de tram tot molens waarin je tot boven kunt klimmen. Maar ook voor papa en mama is er veel leuks te zien, van een ouderwetse snoepwinkel tot een echte bierbrouwerij waar de beste speciaal biertjes van Nederland worden gebrouwen.

Op het kindererf is er speciaal voor de kinderen veel te doen. Zo kunnen ze samen met de boerin aan het werk gaan en de dieren voeren en verzorgen en is er een ruimte waarin van alles wordt uitgelegd over verschillende feesten die er gevierd worden. Steeds weer is er een ander thema waarin een ander feest aan bod komt. Wij zijn begin mei 2016 hier geweest en de kinderen mochten in deze ruimte wafels bakken en dansen.

Voorzieningen, bereikbaarheid en prijzen van het Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem - uitzicht molenHoreca: Er is voldoende horeca aanwezig in het park inclusief terras. Hier kun je iets drinken en eten. Ook is er een cafetaria op het park aanwezig waar je voor redelijke prijzen frietjes en ijsjes kunt kopen.

Speeltuin bij horeca: Bij één horeca gelegenheid op het park is een grote speeltuin waar de kids heerlijk kunnen spelen terwijl jij van een kop koffie geniet.

Gelegenheid luiers verschonen: Er zijn ruime toiletten met een uitklap commode om je kind te verschonen. De luiers kun je in deze ruimte in een afvalbak gooien. De ruimte kun je afsluiten voor de privacy van je kind.

Bereikbaarheid: Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ligt vlakbij de A12 (afrit 26 vanaf Utrecht, afrit 20 vanaf Apeldoorn) en gemakkelijk per auto bereikbaar. De parkeergelegenheid is prima in orde, maar qua tarief wel aan de hoge kant (€6,-). Ook met het openbaar vervoer is het Nederlands Openluchtmuseum goed bereikbaar. Vanaf station Arnhem Centraal pak je de bus richting Burgers Zoo en vanaf de halte Openluchtmuseum is het ongeveer vijf minuten lopen naar de ingang van het park.

Prijzen toegangskaarten: Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis het Nederlands Openluchtmuseum in. Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar betaal je €12,00 voor een toegangskaart en vanaf dertien jaar kost de entree €16,00.

Wachttijden: Wij zijn nergens bij het Nederlands Openluchtmuseum wachttijden tegen gekomen. Ondanks dat het gezellig druk was, hebben we nergens hoeven te wachten en was alles goed te bezichtigen.

Conclusie recensie Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem KeuterboerenHet Nederlands Openluchtmuseum is wat ons betreft een aanrader om met je kinderen heen te gaan. Het is een educatief uitje waarbij ze spelenderwijs veel leren en zien. De verhalen uit het verleden mogen niet verloren gaan en bij het Nederlands Openluchtmuseum zorgen ze hier voor met enorm veel passie.

Het speciale kindererf met activiteiten voor kinderen mag je niet overslaan. Ook voor jonge kinderen is hier veel te doen en te zien.

De tram zal voor veel kinderen één van de hoogtepunten zijn in dit park. En dankzij deze tram, hoeven de kinderen niet constant te lopen maar kun je van punt tot punt je met de tram verplaatsen.

De toegangskaarten zijn redelijk geprijsd, niet al te duur, en zijn hun geld meer dan waard. Wanneer je in de gelegenheid bent hier een dagje met je kinderen naar toe te gaan, raden wij je dit zeker aan.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt door ons gewaardeerd met 4 sterren! Meer informatie over dit park vind je op de officiële website van het Nederlands Openluchtmuseum.

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem Feest in Nederland

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem Kinderef

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem - uitzicht molen

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem Keuterboeren

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem Drukkerij

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem Bierbrouwerij

Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem Molukse Barakken

[Totaal: 5   Gemiddelde:  4.8/5]

Dit vind je misschien ook leuk...