Recensie Zuiderzeemuseum

Recensie Zuiderzeemuseum

Naam park: Zuiderzeemuseum
Locatie: Enkhuizen

Over Zuiderzeemuseum

Recensie ZuiderzeemuseumHet Zuiderzeemuseum is een combinatie van een binnen- en openluchtmuseum en brengt je dankzij de oude gebouwen, de verhalen van mensen die vroeger aan de Zuiderzee woonden tot leven. In dit schitterende (openlucht)museum ervaar je hoe de manier van leven destijds was in de omgeving van de Zuiderzee, voordat de afsluitdijk in 1932 van de Zuiderzee het IJsselmeer maakte.

In het park staan gebouwen van vroeger zoals molens, een kerk, huizen, winkels, een school en meer van vroeger. Het is, dankzij de plattegrond welke je bij de ingang krijgt, vrij overzichtelijk en goed toegankelijk wanneer je met ‘kleinere’ kinderen komt. Met een wandelwagen of buggy is het ook redelijk te doen, al zijn sommige ‘trappetjes’ en bruggen wat lastiger over te komen.

Bij de ingang van het museum wordt het voor de kids direct leuk. Je moet namelijk nog met de boot naar het museum varen! Nadat je bij het openlucht-gedeelte van het museum bent aangekomen is er direct van alles te doen voor de kinderen: kikkers hengelen, water pompen en in een echte boot zelf roeien op het water (inclusief gratis te gebruiken zwemvesten, veiligheid voor alles!).

Na deze waterpret loop je verder het terrein op en zie je allerlei oude gebouwen waar mensen in klederdracht zogenaamd wonen en werken en je allerlei dingen vertellen over het gebouw waar je bent. Op sommige plekken kunnen de kinderen voor een klein bedrag iets leuks maken, bijvoorbeeld een klompje schilderen of een boot van een klompje maken.

Ook kunnen kinderen in het park klederdracht aantrekken, ze mogen dit dan een half uur aanhouden zodat je leuke foto’s kunt maken!

Voorzieningen, bereikbaarheid en prijzen van het Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum - uitzichtHoreca: Er is voldoende horeca aanwezig in het Zuiderzeemuseum en de prijzen zijn aan de redelijke kant, absoluut niet duur zoals bij sommige ‘pretparken’ het geval is. Je kunt er van alles krijgen, van appelsap tot koffie en van broodjes tot patatjes.

Gelegenheid luiers verschonen: Er zijn ruime toiletten met gelegenheid om je kind te verschonen. Deze ruimte kun je afsluiten voor de privacy van je kind.

Bereikbaarheid: Het Zuiderzeemuseum ligt in Enkhuizen en is middels navigatie eenvoudig te vinden: Sluisweg 1, Enkhuizen. Ook zie je rond Enkhuizen voldoende ANWB borden met daarop Zuiderzeemuseum. Naast de ingang is een parkeerplaats waarvoor je €5 betaald om de hele dag te kunnen staan.

Prijzen toegangskaarten: De entreeprijzen op het moment van schrijven (08-08-2016) is voor een volwassene €16.00, kinderen tot en met drie jaar zijn gratis en kinderen van vier tot en met twaalf jaar is de toegangsprijs €10,00. Gezinstoegang (twee volwassenen en twee kinderen tot en met twaalf jaar) kost €40,00.

Wachttijden: Ondanks de gezellige drukte op de dag dat wij zijn geweest, hebben we nergens hoeven te wachten en was alles goed te zien.

Conclusie recensie Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is wat ons betreft zeker aan te raden om samen met je kinderen heen te gaan. Tijdens een plezierig dagje leren de kinderen spelenderwijs van alles over het leven van vroeger rondom de Zuiderzee.

In het park is er voldoende voor kinderen te zien en te doen en steeds weer zijn er perioden met een ander thema in het museum.

De entreeprijzen zijn niet al te duur en is het meer dan waard. Wanneer je ons vraagt of het leuk is om hier naar toe te gaan met je kinderen, antwoorden wij dat je dit absoluut moet doen!

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wordt door ons gewaardeerd met 4 sterren! Meer informatie over dit park vind je op de officiële website van het Zuiderzeemuseum.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Recensie Zuiderzeemuseum

[Totaal: 5   Gemiddelde:  5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...