Recensie TrackMania Turbo

Game: TrackMania Turbo
Producent: Ubisoft, Nadeo
Platform: PC, PS4, Xbox One (Voor deze recensie hebben wij TrackMania Turbo op PC gespeeld)
Adviesverkoopprijs: €39,99
PEGI: 3

Verkooptekst fabrikant: Je hebt het zo onder de knie, maar het duurt even voor je er een meester in bent. Met TrackMania kun je gelijk aan de slag en race je tegen vrienden thuis of online!
Klopt dit? Perfecte samenvatting van het spel.

Recensie TrackMania Turbo

Recensie TrackMania TurboTrackMania is een stunt-racer game van game developer Nadeo. De serie is begonnen in 2003 met TrackMania. TrackMania Turbo is op het moment van schrijven de nieuwste en het 8ste deel uit de populaire serie. Bereid je voor op te gekke trips door de meest onmogelijke racebanen sinds de hotwheels.

Over TrackMania Turbo

TrackMania Turbo laat je racen op meer dan tweehonderd officiële banen. Deze banen zijn onderverdeeld in 5 verschillende niveaus. Van de “White Series”, ideaal om te beginnen, tot aan de “Black Series”, Zeer uitdagend.

TrackMania Turbo ScreenshotVoor het geval dat deze variatie niet voldoende is, zijn de banen opgedeeld in 4 verschillende omgevingen. Met deze verschillende type banen kun je zien welke skills er belangrijk zijn voor een snelle rondetijd. “TrackMania 2” kenners zullen in ieder geval 3 van deze omgevingen herkennen.

– Internationaal Stadium – Op deze racebanen draait het voornamelijk om controle en de grip.
– Canyon Grand Drift – Zoals de naam al weggeeft is driften hier de sleutel.
– Down & Dirty Valley – Nauwe doorgangen en lange jumps, vergeet het asfalt.
– Rollercoaster Lagoon – Hotwheels op je scherm.

Als je alle banen van binnen en buiten kent, begint de uitdaging pas. Dan wordt het tijd om alle records te breken. Je kunt het dan opnemen tegen je vrienden, je provincie, je land en de wereld. Word meester van de tracks en laat de rest van de wereld achter je in de ranglijsten. Dit doe je door challenges te winnen op de officiële banen of door de snelste hotlaps neer te zetten in een online multiplayer sessie.

TrackMania Turbo ScreenIn de online sessies race je tegen “ghosts”. Je ziet je tegenstanders rijden maar je kunt ze niet raken. Of je nu net begonnen bent met spelen, of dat je al een tijdje speelt maakt hier niets uit. Iedereen heeft dezelfde baan en dezelfde auto’s. Het enige wat je nog onderscheidt zijn je skills. Dus blijf rijden en laat iedereen je boost-vlammen zien.
Je kunt ook offline op een scherm met je vrienden racen. Dit kan afhankelijk van het platvorm en het aantal controllers tot vier coureurs. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om te gaan voor double driver. Hierbij bestuur je met zijn tweeën een auto. Juist, wanneer je denkt het niet gekker kan krijg je dit. Of het een zegen of een vloek is laat ik aan de coureurs zelf over.

Ik kan mij voorstellen dat je snel uitgekeken raakt op de magere tweehonderd banen. In dat geval heeft TrackMania Turbo net als zijn voorgangers de optie om je eigen banen te maken. Hierdoor heb je nog eens oneindig veel banen ter beschikking om te veroveren. Het enige limiet hierin is de fantasie van de spelers.

Conclusie Recensie TrackMania Turbo

TrackMania TurboWanneer je bent dol op racegames en je ergert je niet aan missende natuurkundige wetten, kun je bijna niet anders dan houden van dit spel. Je hebt hier zo goed als oneindig veel banen waarin je kan laten zien wie de baas is. Op wat design features van je auto na hebben alle deelnemers aan een race dezelfde auto. Het enige wat jou van het plebs onderscheid zijn je eigen skills. Dus laat deze zien!

Grafisch een prima spel, maar uiteraard nergens in vergelijking met de “next gen” kanonnen van tegenwoordig op de markt. Maar wat dit spel aan realisme mist, maakt het goed in de enorme fun. Dat laatste is de drijfveer die je telkens weer een paar tienden van je tijd af wilt halen of je nog een keer de baan laat proberen waar je al 17 keer op gefaald hebt.

Zoals Ubisoft dit zo netjes voor ons heeft samengevat “Je hebt het zo onder de knie, maar het duurt even voor je er een meester in bent. Met TrackMania kun je gelijk aan de slag en race je tegen vrienden thuis of online!”

De recensie TrackMania Turbo wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een verdiende zeven en een half.

Grafisch: 7,5/10
Geluid: 8/10
Spelervaring: 8/10
Herspeelbaarheid: 7/10

Waardering recensie TrackMania Turbo door SpeelgoedMagazine.nl: 7,5/10

[Totaal: 7    Gemiddelde: 5/5]

You may also like...