Recensie Ben jij de Ezel?

Recensie Ben jij de Ezel?

Product: Ben jij de Ezel?
Producent: Clown Games
Adviesverkoopprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 5+

Verkooptekst fabrikant: Pak de wortel, anders ben jij de ezel!
Klopt dit? Inderdaad, wanneer je de wortel niet pakt ben je de ezel!

Recensie Ben jij de Ezel?

Recensie Ben jij de Ezel?Een leuk spel van Clown Games waarbij jij je papa en mama de ezel kunt laten zijn. Wees snel en zorg ervoor dat jij niet de ezel wordt. Ben je te langzaam? I-AA, I-A!

Over Ben jij de Ezel?

Bij dit spel draait het allemaal om snelheid. Laten we daarom maar snel met het beschrijven van dit spel. In de doos vinden we drie wortels, vier hoofdbanden met ezelsoren, één ezelsnuit en zestien kaartjes. Dit spel kun je met twee tot vier spelers spelen en duurt ongeveer vijftien minuten.

Ben jij de Ezel? Inhoud van de doosIedere speler krijgt een hoofdband en een linker en rechter ezelsoor. Deze oren moeten aan de hoofdband worden vastgemaakt en worden dan naar beneden geklapt. Iedere speler zet nu een hoofdband op. De ezelsnuit wordt in het midden van de tafel gelegd. Vervolgens worden de wortels op tafel gelegd. Let op: leg altijd één wortel minder op tafel dan dat er spelers zijn. Iedere speler moet even goed bij de wortels kunnen.

De speelkaarten worden nu geschud en op een stapeltje neergelegd. Ieder speler krijgt vier kaarten die niemand mag zien. Houd je kaarten in de hand en kies één kaart die je ongeopend op tafel legt, rechts van je. De deler van de kaarten roept ‘doorschuiven’ en nu pak je de kaart die door de speler links van je is neergelegd. Dit gaat vervolgens even zo door, totdat iemand vier dezelfde kaarten heeft. Die speler roept dan ‘EZEL!’ en nu mogen alle spelers tegelijkertijd proberen om zo snel mogelijk een wortel van de tafel te pakken. De speler zonder wortel verliest de ronde en is een stap dichter bij het worden van een ezel. Je moet nu één ezelsoor omhoog klappen. Het spel is afgelopen wanneer één speler beide oren omhoog heeft én de ezelsnuit moet dragen.

Conclusie recensie Ben jij de Ezel?

Recensie Ben jij de Ezel? SfeerbeeldHet is een komisch spel, waarbij één speler verliest en de rest wint. Daarom is dit spel alleen aan te raden om te spelen met kinderen die goed tegen hun verlies kunnen en kunnen incasseren. Dan is het spel enorm leuk om te spelen en is het de hele tijd lachen, gieren en brullen.

De materialen gebruikt voor dit spel zijn stevig en degelijk, en kunnen dus tegen een stootje wat bij dit spel regelmatig voor zal komen.

Wij hebben dit spel met plezier gespeeld. De redactie en het testpanel van SpeelgoedMagazine.nl waardeert de recensie Ben jij de Ezel? dan ook met een verdiende zeven en een half als rapportcijfer.

Waardering recensie Ben jij de Ezel door SpeelgoedMagazine.nl: 7,5/10

[Totaal: 5    Gemiddelde: 4.2/5]

Dit vind je misschien ook leuk...