Recensie Cleared to Land

Recensie Cleared to Land

Naam: Cleared to Land
Pr­oducent: Bloom Games
Adviesverkoopprijs: €13,95
Leeftijdscategorie: 7+

Verkooptekst: Cleared to Land is gebaseerd op het klassieke kaartspel Pesten. Echter, de toevoeging van een aantal nieuwe actiekaarten maakt dit spel nóg dynamischer en leuker!
Klopt dit?

Recensie Cleared to Land

Recensie Cleared to LandWie vindt een gezellig potje kaarten niet leuk? Met de speciale kaarten uit het spel Cleared to Land van Bloom Games wordt het nu nog leuker! Het spelletje lijkt op Pesten, maar dan net even anders. Ben jij er klaar voor?

Over Cleared to Land

In de verpakking van Cleared to Land vind je 116 kaarten, waarvan 76 vliegtuigkaarten en 40 actiekaarten. Dit spel is geschikt voor kinderen van zeven jaar en kan gespeeld worden door twee tot tien spelers. Een gemiddeld potje duurt ongeveer twintig tot dertig minuten.

Om het spel te beginnen worden de kaarten geschud en uitgedeeld. Iedere speler krijgt zeven kaarten. De overig gebleven kaarten worden gedekt in het midden van de tafel gelegd. De bovenste kaart van deze stapel wordt omgedraaid en naast de stapel gelegd. Is de eerste kaart een actiekaart? Dan gelden er afwijkende spelregels. De afwijkende spelregels hiervoor wordt beschreven in de handleiding van het spel.

De speler links van de deler mag vervolgens beginnen. Wanneer je aan de beurt bent, gooi je een kaart op de stapel van dezelfde kleur, waarde of hetzelfde symbool. Heb je geen kaart om op te gooien? Dan moet je een kaart pakken van de stapel gedekte kaarten. Is deze kaart wel geschikt? Dan mag je deze direct spelen.

Er wordt net zolang gespeeld totdat één van de spelers al zijn of haar kaarten kwijt is. Heb je nog maar één kaart? Roep dan ‘Laatste kaart!’. Vergeet je dit en wordt het door de andere spelers opgemerkt? Dan moet je voor straf drie kaarten pakken van de voorraad stapel.

Wat zit er in de doos van Cleared to Land?

Conclusie recensie Cleared to Land

Vind je het kaartspel pesten leuk? Dan is Cleared to Land ook leuk voor je! Cleared to Land is immers gebaseerd op het kaartspel Pesten. Dankzij de toevoeging van bepaalde actiekaarten, is het toch net iets anders. Zo heb je de Cleared to Land kaart, waarmee je als bonus alle vliegtuigen van dezelfde kleur op de stapel mag gooien.

Het spel zit verpakt in een stevige kartonnen doos, zodat je de kaarten weer goed kunt opbergen nadat je ermee hebt gespeeld. De kaarten zijn mooi geïllustreerd en de spelregels zijn duidelijk beschreven.

De spelregels heb je snel door, omdat het spel gebaseerd is op een bestaand en bekend spel. De redactie van SpeelgoedMagazine.nl is overtuigd van dit spel. Je kunt hier middagen en avonden achtereen plezier aan beleven. De recensie Cleared to Land eindigt daarom met een verdiende negen als waardering.

Cleared to Land kopen? Dat doe je in de webshop van Bloom Games!

Waardering recensie Cleared to Land door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

[Totaal: 6    Gemiddelde: 5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...