Recensie Crozzit

Recensie Crozzit

Product: Crozzit
Producent: Identity Games
Adviesverkoopprijs: €19,95
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Het spel dat je altijd bijna wint!
Klopt dit? Bijna winnen… maar wij willen altijd winnen!

Recensie Crozzit

Recensie CrozzitCrozzit komt voort uit een wedstrijd dat Identity Games in 2015 samen met Quest organiseerde, Het Leukste Spel van Nederland. In een zoektocht naar mooie spelconcepten, bedacht door mensen thuis, werd Fausto van Houwelingen winnaar van de wedstrijd met zijn bedachte spel Crozzit.

Over Crozzit

3 Regels, 2 Spelers, 1 Winnaar

Met het spel Crozzit moet stenen op het speelbord leggen van jouw kleur, leg een pad dat de twee zijden van het speelbord met elkaar verbindt.Wanneer dit jou als eerste lukt heb je gewonnen. Bij iedere beurt mag je een steen neerleggen ergens op het speelbord, hierbij verbindt je je eigen stenen met elkaar en probeer je tegelijkertijd je tegenstander dwars te zitten. In slechts achttien stappen ga je van de ene kant van het speelbord naar de andere kant, een overwinning kan dus nooit ver weg zijn.

De blauwe speler begint. Om de beurt mag je een steen neerleggen. In dit spel mag je de stenen overal op het speelbord neerleggen, maar niet over de stenen van je tegenspeler. Je mag de stenen wel over je eigen stenen neerleggen. De stenen mogen niet buiten het speelbord uitsteken. De stenen moeten elkaar op z’n minst aan één zijde raken.

Recensie Crozzit

Conclusie recensie Crozzit

Wat een leuk spel! Dit spel kun je keer op keer spelen en ons is het nog niet gaan vervelen. Fausto van Houwelingen is terecht de winnaar van Het Leukste Spel van Nederland 2015. Identity Games heeft het idee goed uitgevoerd. De handleiding waarin het spel is beschreven is duidelijk, de materialen van het spel zijn gemaakt van stevig plastic en daardoor erg degelijk. Bij dit spel moet je strategisch nadenken en je speler een stap voor zijn. Wordt jij de winnaar van Crozzit?

De prijs van €19,95 voor dit spel is niet duur. De redactie van SpeelgoedMagazine.nl waardeert de recensie Crozzit met een zeer verdiende 9.

Waardering recensie Crozzit door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

[Totaal: 7    Gemiddelde: 5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...