Recensie Disney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf

Naam: Disney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf
Producent: Koninklijke Jumbo
Adviesprijs: €29,99
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Ben jij de eerste prinses die bij het kasteel aankomt? De Magische Toverstaf wijst je de weg!
Klopt dit? Dus prinsen mogen niet meedoen?

Recensie Disney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf

Recensie Disney Princess Het Spel met de Magische ToverstafDisney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf is een spel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit spel heeft als doel om je prinses het snelst door de magische tuin te leiden naar het kasteel. Dit spel kun je spelen met maximaal vier spelers.

Over Disney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf

Voordat je kunt beginnen moet het speelbord in elkaar gezet worden. Er zijn vier magische doorgangen die je aan het bord, middels de meegeleverde klemmetjes, vast moet zetten. Deze klemmetjes zitten al aan elkaar en moet je daarom eerst uit elkaar halen. Helaas zitten ze vrij vast in elkaar waardoor je aardig kracht moet zetten om ze uit elkaar te krijgen.
Vervolgens moet je het kasteel in elkaar zetten en twee AAA batterijen in de Magische Toverstaf stoppen. Deze batterijen worden niet meegeleverd en dat is een gemiste kans. Ik vind dat wanneer je een product levert waar batterijen bij gebruikt moeten worden, deze batterijen ook meegeleverd moeten worden.

Disney Princess Het Spel met de Magische ToverstafNu het spel klaar staat, kan iedere speler een prinses uit kiezen om het spel mee te spelen. De prinsessen moeten aan het begin van de tuin neergezet worden en de jongste prinses mag beginnen door met de Magische Toverstaf te zwaaien. Deze Magische Toverstaf vertelt vervolgens wat er moet gebeuren: bijvoorbeeld dat je drie stappen mag zetten, je een magische doorgang mag openen of dat je mag wisselen van positie met één van andere prinsessen. Wanneer je op een vakje terecht komt met daarop een staf, dan mag je nog een keer.
Op het speelbord zijn ook een aantal magische vakjes, wanneer je hierop terecht komt ben je veilig voor alle toverspreuken en kan niemand met je van plek verwisselen. Kom je op één van de boze figuren? Dan moet je de volgende beurt overslaan.
Ook zijn er twee diamanten te vinden. Wanneer je een diamant te pakken hebt kun je deze bewaren en inzetten wanneer dat nodig is. De diamant beschermt je ook tegen alle toverspreuken. Wanneer de diamant je heeft beschermt, dan moet de diamant weer op de oorspronkelijke plek worden terug gelegd.
Wanneer je prinses als eerste op het laatste vakje bij de poort van het kasteel staat heb je gewonnen. Nu kun je met de punt van de toverstaf tegen de letter ‘D’ drukken boven de deur. De deur gaat nu vanzelf open en je kan het kasteel binnen treden!

Wanneer je de instructie van de toverstaf niet goed hebt verstaan, kun je op de ster van de staf drukken om er nog een keer naar te luisteren.

Conclusie recensie Disney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf

Het Disney Princess Het Spel met de Magische Toverstaf is een leuk spel, maar is wel snel klaar. Met 5 tot 10 minuten ben je al klaar en kun je opnieuw beginnen. Voor veel kinderen zal dit geen probleem zijn en is het waarschijnlijk lang genoeg. Kunnen je kinderen zich langer concentreren? Dan speel je het spel opnieuw.
Het is innovatief om in plaats van een dobbelsteen een Magische Toverstaf te gebruiken die je verteld wat je moet doen. Het nadeel van deze toverstaf is de herhaal knop waarmee je een gesproken instructie nog keer af kunt spelen. Deze knop zit op de staf, precies op de plek waar je hem vasthoudt om mee te zwaaien. Daardoor druk je onbewust de knop in waardoor je dezelfde instructies krijgt als de vorige speler die aan de beurt was. Een tip voor de fabrikant: plaats deze knop bij een volgende oplage op een plek waar je handen niet komen tijdens het zwaaien van de staf.
Verder is het erg jammer dat er alleen ‘prinsessen’ zijn om mee te spelen, een broertje of neefje moet daarom met een prinses spelen in plaats van een prins. Het lijkt wel of dat jongens er helemaal niet mee mogen spelen: in de gebruiksaanwijzing wordt er namelijk gesproken over ‘speelsters’. Misschien is dit niet bewust gedaan, misschien wel.
De materialen gebruikt voor dit spel zijn goed, er is kwalitatief sterk plastic gebruikt voor de toverstaf en de spelers, het kasteel en het speelbord zijn gemaakt van stevig karton.
De conclusie over dit spel is dat het een leuk spel is met een aantal verbeterpunten. Wanneer al deze punten in een volgende oplage zijn verbeterd kan dit spel een verdiende 10 in ontvangst nemen, voor nu beoordeel ik dit spel met een 7.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 7/10

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Dit vind je misschien ook leuk...