Recensie Fladder Flats

Naam: Fladder Flats
Producent: Goliath Games
Adviesprijs: €24,99
Leeftijdscategorie: 4+

Verkooptekst fabrikant: Fladder vliegt vrolijk rond… FLATS… wat valt daar op de grond?
Klopt dit? Fladder flatst echt!

Recensie Fladder Flats

Recensie Fladder FlatsEen ‘doe’ spel is voor kinderen altijd leuk. En bij Fladder Flats heb je een meeuw die je vult met zeepsop, zodat hij echt kan kan flatsen wanneer je in zijn staart knijpt. Dat het dan een klein beetje een ‘kliederboel’ kan worden, is een extra pluspunt voor kinderen.

Over Fladder Flats

In de doos van Fladder Flats vind je een meeuw, een flesje met zeepsop (75ml) voor de flatsen van de meeuw, vier keer vier gekleurde kaarten (rood, oranje, groen en blauw) met daarop figuren die op een handdoek liggen (je hebt voor iedere kleur een vader, een moeder, een meisje en een jongen op de handdoek liggen) en een spinner (basis, pijl plus sticker).

Recensie Fladder Flats SpelOm dit spel te starten moet je de spinner eerst in elkaar zetten en de meeuw vullen met zeepsop. Knijp een aantal keer in de in de staart van de meeuw totdat hij voor de eerste keer flatst. Iedere speler moet nu een kleur kiezen en de vier kaarten van deze kleur pakken en voor zich neer leggen.
Fladder Flats kun je met twee tot vier spelers spelen.

Nu iedereen zijn kaarten voor zich neer heeft gelegd kan het spel beginnen. De jongste speler mag beginnen door aan de spinner te draaien. Wanneer de spinner een gekleurd vakje aangeeft, moet je willekeurig een kaart van die kleur uitkiezen waar je op wilt flatsen. Kom je op een vakje met meerdere kleuren, mag je zelf een kleur en kaart van die kleur uitkiezen waar je op wilt flatsen. Draai je een kruis? Dan moet je een beurt overslaan.

Wanneer de spinner op je eigen kleur terecht komt heb je dikke pech! Dan moet je een kaart van jezelf uitkiezen om op te flatsen.

Zijn je kaarten op? Dan zit je niet meer in het spel. Draai je met de spinner een kleur die niet meer in het spel zit? Dan sla je een beurt over.

Hoe kun je flatsen?
Om te flatsen moet je de meeuw pakken en naar de kaart gaan waar je op wilt flatsen. Knijp nu in de staart van de meeuw om te flatsen. Let op: niet iedere keer flatst de meeuw. Het blijft dus spannend of jouw handdoek wel of niet wordt ondergeflatst door de meeuw.

Wanneer jouw handdoek is ondergeflatst, moet je de kaart uit het spel halen. Wanneer je de laatste speler in het spel bent, heb je gewonnen.

Trailer Fladder Flats

Conclusie recensie Fladder Flats

Een meeuw die echt kan ‘poepen’ in een spel. Kleine kinderen vinden dit te gek! De meeuw en de spinner zijn gemaakt van stevig plastic en het is fijn dat er een flesje zeepsop wordt meegeleverd. Nu kun je direct aan het spel beginnen. De handdoeken zijn gemaakt van zeer flexibel plastic en kunnen na afloop van het spel met een theedoek schoon worden gemaakt.

De meegeleverde handleiding beschrijft zeer duidelijk hoe dit spel gespeeld moet worden, er wordt zelfs een variant voor dit spel beschreven. Wanneer het eerste spel ooit gaat vervelen, kun je de andere variant van Fladder Flats spelen.

Wanneer de zeepsop van de zeemeeuw op is, kun je volgens de handleiding op de website van Goliath Games kijken. Echter kon ik daar geen zeepsop voor de zeemeeuw vinden om na te bestellen. Wellicht kun je dit wel bestellen wanneer je naar Goliath Games belt.

Een tip voor dit spel is om de kaarten waarop je moet flatsen op een handdoek te leggen, zodat het niet een al te grote kliederboel wordt. Gelukkig valt de schade reuze mee wanneer je flatst en zit niet de hele tafel direct onder het zeepsop. Een flats bestaat maar uit een klein beetje schuim. Hierdoor doe je ook vrij lang met de meegeleverde zeepsop.

Door de vrolijke gezichtjes die je ziet bij kinderen die dit spel spelen, is de kliederboel na afloop maar bijzaak. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar, maar de meeste kinderen vanaf drie jaar kunnen ook goed meekomen met dit spel.

Ook de redactie van SpeelgoedMagazine.nl wordt erg vrolijk van dit spel en waardeert de recensie Fladder Flats dan ook met een zeer verdiende 10!

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...