Recensie Klabats

Naam: Klabats
Producent: Goliath Games
Adviesverkoopprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Klabats, reageer sneller dan je schaduw! Geschiedenis, wetenschap, rekenen… Wat weet jij hier van en ben jij sneller dan de rest?
Klopt dit? Ja, en het is soms zenuwslopend!

Recensie Klabats

Recensie KlabatsVind je het leuk om met een groep vrienden gezelschapsspellen te spelen? Vind je het belangrijk dat deze spellen spanning bevatten? Dan is Klabats een perfect spel om samen met je vrienden te spelen. Speel dit spel, denk en schrijf snel en Klabats jezelf naar de overwinning!

Over Klabats

Recensie KlabatsKlabats is een spel waarbij je razendsnel moet nadenken en reageren. Dit spel met vijfhonderd vragen is een perfect spel voor degene die de show wilt stelen door te laten zien hoe slim hij of zij is. In de doos van het spel Klabats vind je een scharnierend spelbord, vijftig speelkaarten met daarop vijfhonderd vragen, vier pennen met uitwisbare inkt en een handleiding.

Om Klabats te spelen leg je het spelbord midden op de tafel. Iedere speler moet een opklaparm voor zich hebben en een pen met uitwisbare inkt. De eerste speler moet het spel beginnen als lezer door aan de pijl te draaien, een kaart te pakken en de bijhorende vraag op te lezen. De andere spelers schrijven nu zo snel mogelijk hun antwoord op de opklaparm om deze vervolgens te laten klabatsen, ofwel los te laten. Nu alle opklaparmen zijn los gelaten worden ze één voor één terug getrokken om te kijken wie als eerste het juiste antwoord heeft gegeven. De speler die als eerste het juiste antwoord heeft gegeven krijgt één punt. Vervolgens is de volgende speler de lezer.

De speler die als eerste tien punten heeft gehaald heeft het spel gewonnen.

Conclusie recensie Klabats

Recensie KlabatsEen spel waarbij snelheid en kennis een rol spelen is voor iedereen leuk. Klabats is zo’n spel en is makkelijk te spelen. Het leuke aan Klabats is dat er een hoop strikvragen in verborgen zitten. Snelheid zorgt dus niet altijd voor de overwinning.

Het spelbord van Klabats is gemaakt van degelijke materialen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat het spel snel kapot zal gaan. Dit spel kun je spelen met twee tot vijf spelers. Het leuke aan Klabats is dat wanneer je een vraag niet weet te beantwoorden, je er weer iets nieuws bij leert.

De redactie van SpeelgoedMagazine.nl heeft genoten van dit spel en zal het nog vele avonden achtereen spelen. Wij waarderen de recensie Klabats dan ook met een verdiende negen als rapportcijfer.

Waardering recensie Klabats door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

[Totaal: 4    Gemiddelde: 4.3/5]

Dit vind je misschien ook leuk...