Recensie MemoPlus

Recensie MemoPlus

Product: MemoPlus
Producent: Bloom Games
Adviesverkoopprijs: €14,95
Leeftijdscategorie: 3+

Verkooptekst fabrikant: Detective Sem en zijn hond Finn zijn echte speurneuzen, samen hebben ze al vele zaken opgelost. Helaas heeft Detective Sem een puinhoop van zijn administratie gemaakt. Alle polaroids met belangrijke aanwijzingen liggen door elkaar. Help jij om de verschillende zaken weer op te lossen?
Klopt dit? Zeker… Detective Sem is een sloddervos!

Recensie MemoPlus

Recensie MemoPlusIedereen is wel opgegroeid met memory, plaatjes omdraaien en onthouden waar ze zitten zodat je twee dezelfde plaatjes kunt omdraaien. MemoPlus is een variant op het oude bekende memory, maar dan met een verhaal!

Over MemoPlus

MemoPlus kun je op drie verschillende niveaus spelen met één tot vier spelers. In de doos van MemoPlus vind je 48 kaarten (24 paren), zes dossiers en de spelregels (geprint op de binnenzijde van de deksel van de doos). De winnaar is natuurlijk de speler die de meeste paren heeft gevonden.

Niveau één van MemoPlus is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Dit is de meest bekende vorm van memory. Plaatjes omdraaien en paren vinden. De speler met de meeste paren is de winnaar.

Niveau twee van MemoPlus is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. In deze variant worden de zes grote kaarten, de dossiers, aan het spel toegevoegd. De zes dossiers worden geschud en gedekt op tafel gelegd. Om de beurt pakt iedere speler en dossier totdat ze alle zes zijn verdeeld. De dossiers leg je voor je op tafel. Nu gaat iedere speler op zoek naar paren. Je mag de paren in dit spel alleen pakken, wanneer ze ook in jouw dossier voorkomen. Heb je als eerste al jouw paren gevonden? Dan heb je gewonnen!

Niveau drie van MemoPlus is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. In deze variant worden alle kaarten en de dossiers omgedraaid op tafel gelegd. Eerst proberen de spelers twee gelijke kaarten te vinden. Wanneer dit is gelukt moet deze worden gekoppeld aan een dossier. Draai hiervoor één van de zes dossier kaarten om. Wanneer de kaarten matchen aan het dossier mag de speler de twee kaarten van het speelveld pakken en voor zich op tafel leggen. De winnaar is de speler met de meeste paren.

Recensie MemoPlus Inhoud

Conclusie Recensie MemoPlus

Dit spel is een absolute SpeelgoedMagazine.nl aanrader. Door de verschillende spelniveaus groeit je kind met dit spel mee. Je hoeft het na een jaar dus niet al weg te leggen omdat je kind er te groot voor is geworden. Nee, je speelt gewoon een hoger spelniveau! De makers van dit spel hebben dit goed bedacht.

De gebruikte materialen voor dit spel zijn degelijk. De kaarten zijn van stevig karton en de bewaardoos is van harder karton. De gebruikershandleiding is geprint aan de binnenzijde van de deksel en is zeer duidelijk beschreven.

De redactie van SpeelgoedMagazine waardeert de recensie MemoPlus van Bloom Games met een zeer verdiende 10! Het is een mee-groei spel voor een zeer lage prijs. Het is lang geleden dat wij een product met het hoogste cijfer hebben gewaardeerd, maar MemoPlus heeft dit absoluut verdient.

MemoPlus is onder andere hier verkrijgbaar: Webshop Bloom Games

Waardering Recensie MemoPlus door SpeelgoedMagazine.nl: 10/10

[Totaal: 8    Gemiddelde: 5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...