Recensie Reis door de Ruimte met André Kuipers

Recensie Reis door de Ruimte met André Kuipers

Product: Reis door de Ruimte met André Kuipers
Fabrikant: Just Games
Adviesverkoopprijs: €19,99
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Trotseer de ruimte en ga op jacht naar verbazingwekkende objecten en verschijnselen uit het universum. Bij iedere missie die je voltooit leer je over het heelal en verdien je een flightpatch. Weet jij zo snel mogelijk je missies te volbrengen en als eerste terug te keren naar je raket?
Klopt dit? Het is een leuk en leerzaam spel. Wij vinden het spacetastisch!

Recensie Reis door de Ruimte met André Kuipers

Toen het nieuws binnenkwam dat er een door André Kuipers bedacht bordspel binnenkort verkrijgbaar zou zijn, waren wij hier erg enthousiast over. Dolblij zijn we dat we dit spel mogen testen! Dit unieke ruimtevaartspel is geweldig voor kinderen met interesse in het heelal en alles wat er bij hoort.

Over Reis door de Ruimte met André Kuipers

Recensie Reis door de Ruimte met André KuipersDit spel is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar (sommige kinderen kunnen er op jongere leeftijd ook al van genieten!) en kun je spelen met twee tot vier spelers. Wanneer we de doos openen vinden we er een handleiding, zestien flightpatches, één ruimteframe, één raket, vier astronauten, vier spheres en tien speelborden (levels) in.

Om het spel te spelen, moet je één van de speelborden pakken. Afhankelijk van het gezelschap pak je één van de levels, waarbij level één het makkelijkst is en level tien het moeilijkst.

Wanneer alles goed staat, kan het spel beginnen. Om de beurt mogen de spelers vier stappen zetten. Je hoeft er geen vier te zetten, je mag ook minder stappen maken. Je moet proberen om op een rondje met de kleur van jouw flightpatch te komen. Lukt dit? Dan heb je het object gevonden. Draai de bijhorende flightpatch om en leg hem op het ruimte frame. Wanneer je al je flightpatches hebt verzameld, moet je zo snel mogelijk terug naar de raket en aan dezelfde kant de raket binnenkomen als waar je deze hebt verlaten. De speler die dit als eerste lukt, wint het spel.

In de lastige levels zitten spheres. Naast je eigen pion, kun je in deze levels ook de spheres verplaatsen. Spheres kunnen geen flightpatches verzamelen, maar kunnen je wel helpen om bij de lastige plekken te komen.

Reis door de ruimte met André Kuipers

Conclusie recensie Reis door de Ruimte met André Kuipers

Recensie Reis door de Ruimte met André KuipersHet bordspel Reis door de Ruimte met André Kuipers is een leuk, verfrissend en uitdagend spel. Het is fijn dat er diverse speelborden zijn met verschillende moeilijkheidsniveaus. Zo kunnen de jongere spelers makkelijk mee doen en de blijven de oudere spelers uitdaging houden.

Op ieder speelbord staan feitjes, je ziet welke (dwerg)planeet of hemellichaam er op staat, wat de afstand tot de aarde is en wat de diameter is. Ook zit er een kaart in de speldoos met daarop verschillende weetjes over bijvoorbeeld het Internationale Ruimtestation ISS, de Hubble Space Telescope, Jupiters moedervlek en meer. Erg leerzaam!

Zoals we bij Just Games gewend zijn, zijn de materialen gebruikt voor dit spel ook weer van goede kwaliteit zodat je er vaak mee kunt spelen.

Concluderend kunnen we stellen dat Reis door de Ruimte met André Kuipers een enorm leuk spel is. Kinderen leren over het heelal, ontwikkelen hun wiskundig inzicht en leren om goed te plannen door stappen vooruit te denken.

De recensie Reis door de Ruimte met André Kuipers wordt door het testpanel van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een zeer verdiende negen!

Het spel Reis door de Ruimte met André Kuipers, kun je bestellen in de webshop van André Kuipers. Hiermee steun je ook direct de Space4Kids Club mee van de André Kuipers Stichting.

Waardering recensie Reis door de Ruimte met André Kuipers door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

[Totaal: 8   Gemiddelde:  4.4/5]

Dit vind je misschien ook leuk...