Recensie Woordwijzer

Naam: Woordwijzer
Producent: Goliath Games
Adviesprijs: €29,99
Leeftijdscategorie: 8+

Verkooptekst fabrikant: Raad het woord met deze knettergekke lettertrechter. Weet je er geen bal van… of heb je een antwoord en gooi je het balletje in de lettertrechter?! Eén speler mag het antwoord geven… maar let op! Haastige spoed is zelden goed…
Klopt dit? De lettertrechter is te gek! Net zoals het spel…!

Recensie Woordwijzer

Recensie WoordwijzerHeb je zin in een spelshow-achtige avond? Dan is Woordwijzer wellicht het spel dat je nodig hebt! Dit spel voor twee tot vier spelers biedt uitdaging en entertainment. Bij dit partyspel draait het niet alleen om je IQ, maar ook om snelheid en behendigheid.

Over Woordwijzer

Bij Woordwijzer heb je een lettertrechter, vijf dubbelzijdige onderwerpkaarten welke je om de beurt in de lettertrechter kunt gebruiken, één blanco onderwerpkaart en 24 knikkers in vier verschillende kleuren. Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk knikkers van jouw kleur in de buis te krijgen om het spel te winnen.

Recensie Woordwijzer LettertrechterBij de start van het spel krijgt iedere speler zes knikkers van één kleur. Eén speler wordt aangewezen als spelleider en bedient de hendel van de lettertrechter waarmee willekeurig een onderwerp wordt gekozen. Zodra de lettertrechter tot stilstand is gekomen, vertelt de spelleider welk onderwerp en welke letter is geselecteerd.

Nu moet iedere speler een woord bedenken dat past bij dit onderwerp en begint met de letter die is geselecteerd. Heb je een antwoord? Vertel het nog niet, maar gooi eerst je knikker in de trechter. Probeer zo te mikken dat jouw knikker als eerste in de trechter verdwijnt. De speler waarvan de knikker als eerste in de trechter is gekomen, mag het antwoord geven.

Is het een goed antwoord? Dan mag de knikker doorgedraaid worden zodat de knikker in de buis terecht komt. Bij een fout antwoord moet de knop de andere kant opgedraaid worden en komt de knikker terecht in het bakje voor foute antwoorden.
De knikkers van de andere spelers komen automatisch weer terug in het spel.

Zijn al je knikkers op en liggen er nog knikkers van je in de bak van de foute antwoorden? Dan moet je hier een knikker uithalen om verder te kunnen spelen. De andere spelers mogen op dat moment een knikker in de buis van de goede antwoorden gooien.

De speler die als eerste alle zes de knikkers in de buis van goede antwoorden heeft, wint het spel. Wanneer dit niemand lukt, eindigt het spel wanneer er veertien knikkers in de buis liggen. De speler met de meeste knikkers in de buis wint. Bij een gelijkspel volgt een finaleronde: de eerste speler met een goed antwoord wint dan het spel.

Conclusie recensie Woordwijzer

Woordwijzer is een erg leuk spel om samen met vrienden te spelen. Er worden voldoende onderwerpen meegeleverd om dit spel jaren door te kunnen spelen. Voor ieder onderwerp zijn er namelijk ook weer 21 letters. De Q, U, W, X, Y en Z zitten niet in het spel. Dat de Q, X en de Y niet in het spel zitten snap ik, omdat hier weinig mee te bedenken is voor de meeste onderwerpen. Maar de U, W en Z hadden best op het woordrad mogen zitten.

Het leuke aan Woordwijzer is dat niet altijd de eerste knikker als eerste de bodem van de trechter bereikt, doordat de knikker in een ronde bol terecht komt wanneer je het in de lettertrechter gooit. Hier komt geluk en behendigheid om de hoek kijken. Ook is het leuk dat er een blanco onderwerpkaart in de doos zit. Hierop kun je zelf onderwerpen zetten en een eigen thema bedenken.
Woordwijzer is gemaakt van degelijke plastic materialen en de lettertrechter is makkelijk in elkaar te zetten. De meegeleverde handleiding beschrijft duidelijk hoe je het spel moet spelen en waar je extra op moet letten. De onderwerpkaarten zijn ietwat lastig om goed in de cilinder te krijgen, maar met een beetje geduld is dit geen probleem.

De recensie Woordwijzer van Goliath Games wordt door de redactie van SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een ruime voldoende: een negen.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

[Totaal: 6    Gemiddelde: 4/5]

Dit vind je misschien ook leuk...