Recensie Rainbow Loom bandjes

Recensie Rainbow Loom Bandjes

Naam: Rainbow Loom bandjes
Producent: Diverse, er zijn vele soorten loom bandjes van diverse producenten verkrijgbaar. Origineel heet het Rainbow Loom.
Adviesprijs: Zakjes met elastiekjes zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €1,-. De starterskits met loom haak en loom bord zijn verkrijgbaar vanaf + €10,-.
Leeftijdscategorie: 3+

Wat zijn Rainbow Loom bandjes?

Recensie Rainbow Loom BandjesHet is de nieuwste rage en het is overkomen waaien vanuit de Verenigde Staten. Loom bandjes zijn verschillende elastiekjes die aan elkaar vast zijn gemaakt. De kleine elastiekjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren die je middels een loom bord samen met een loom haak aan elkaar vast kunt maken zodat het armbanden, ringen, kettingen of vlinders worden. Er zijn verschillende soorten loom armbanden te maken in verschillende gradaties: van simpel tot moeilijk. Op YouTube zijn diverse instructie filmpjes te vinden (ook in het Nederlands) om te leren hoe je een bepaalde armband kunt maken.

Loom Bord

Rainbow Loom Starter KitOm ook Loom bandjes te maken kun je een starters kit aanschaffen met daarin loom elastiekjes, een loom haak en een loom bord. Een starters kit is verkrijgbaar tussen de €10,- en €20,-. Wanneer je elastiekjes op zijn of je andere kleuren wilt, zijn deze loom elastiekjes apart verkrijgbaar. Er zijn zelfs loom elastiekjes die bestaan uit meerdere kleuren.

Loom Elastiekjes

De loom elastiekjes hebben de grootte van een elastiekje die de orthodontist aan je geeft en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren: rood, groen, blauw, roze, oranje, zwart, wit en zelfs goud of zilver. Ook zijn er elastiekjes met meerdere kleuren, bijvoorbeeld geel en rood gemixt in één elastiek. Bij deze zakjes horen ook de kleine plastic haakjes waarmee je een armband vast maakt.

Loom instructie video’s

Om een start te maken is het fijn dat er verschillende instructie video’s te vinden zijn om diverse loom bandjes mee te maken. Zoek op Google of YouTube naar Loom tutorial of Loom instructie en je krijgt een flinke lijst met instructie video’s om de mooiste loom bandjes te creëren. Er zijn instructie video’s voor beginners, gevorderden en experts.

Zie hier een instructie video waarin je geleerd wordt om een Oranje WK Loom armband te maken:

Originele Rainbow Loom producten

Rainbow Loom BandjesEr zijn veel namaak producten die ook de naam Rainbow Loom dragen. Daardoor is het lastig te zeggen of je een originele Rainbow Loom set koopt of een namaak. De originele Rainbow Loom is vaak iets duurder, maar wel van de beste kwaliteit en daardoor veilig voor kinderen. Ze zijn getest op veiligheidsaspecten en bevatten geen gevaarlijke stoffen. Van de niet originele is dit niet bekend. De niet originele sets onderscheiden zich door hun vaak lage prijs.

Wil je er zeker van zijn dat je een originele Rainbow Loom set aanschaft? Vraag er dan naar bij de verkoper. Let ook goed op dat er op de doos een Nederlandstalige waarschuwing staat en een originele CE markering dat aangeeft dat het product geschikt is volgens de strenge Europese regel- en wetgeving.

Conclusie recensie Rainbow Loom Bandjes

Rainbow Loom is ontzettend leuk voor kinderen. Met Rainbow Loom ontwikkelen kinderen hun fijne motoriek, stimuleren ze hun creativiteit en leren ze lastige technieken onthouden om loom armbandjes mee te maken. Rainbow Loom is niet voor niets enorm populair. De originele producten van Rainbow Loom zijn stevig, degelijk en gemaakt van veilige grondstoffen en dus niet giftig. Rainbow Loom wordt door SpeelgoedMagazine.nl gewaardeerd met een verdiende 9+.

Waardering door SpeelgoedMagazine.nl: 9/10

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Dit vind je misschien ook leuk...