Bordspel bedacht door acht jarige uitgebracht

Bordspel bedacht door acht jarige uitgebrachtDe acht jaar oude Franklin Wright uit de Verenigde Staten heeft een bordspel bedacht dat later dit jaar verkocht gaat worden in diverse speelgoedwinkels in de Verenigde Staten. Een opmerkelijke prestatie: Bordspel bedacht door acht jarige uitgebracht!

Winnaar National Young Game Inventors Contest 2013

De jonge uitvinder is met zijn bordspel de winnaar van de National Young Game Inventors Contest 2013 (NYGIC) en wint hiermee een studiebeurs van 10.000 Amerikaanse Dollar, een Toys R Us Giftcard met een waarde van 200 Amerikaanse Dollar en een reis naar San Francisco.

Bordspel bedacht door acht jarige uitgebracht

Voorzitter van de University Games (de organisator van de NYGIC), Bob Moog, kondigt enthousiast aan dat het door de jonge winnaar bedachte spel nog dit jaar geproduceerd en gedistribueerd gaat worden in de Verenigde Staten van Amerika. Bordspel bedacht door acht jarige uitgebracht: een sprookje dat werkelijk is geworden.
De winnaar van NYGIC 2013 is naast het bedenken van bordspellen ook geïnteresseerd in het ontwikkelen van videogames en apps.

Conveyor Belt

Het bordspel dat deze jonge ontwikkelaar heeft bedacht luistert naar de naam Conveyor Belt en is een bordspel waarin een mix van geluk en strategie belangrijk is. De jury van de NYGIC werd enorm blij tijdens het spelen van dit transportband bordspel en vond deze inzending de beste uit ruim 200 inzendingen.

Meer over Conveyor Belt kun je in dit filmpje zien:

Over NYGIC

De NYGIC wordt al sinds 1993 georganiseerd en laat kinderen tussen de vijf en twaalf jaar hun fantasie en creativiteit gebruiken om hun eigen bordspel te bedenken en te ontwerpen. Bij deze wedstrijd is het belangrijk dat de kinderen naast het gebruiken van hun fantasie en creativiteit, ook kritisch moeten leren denken en bij het spel sociale interactie in moeten zetten. De kinderen moet hun creatie zelf beoordelen door zichzelf af te vragen of het een leuk spel is met uitdagingen en of gezinnen van dit spel kunnen genieten. Hiermee wordt veel gevraagd van jonge kinderen en de uitkomsten zijn veelal fantastisch.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...