LEGO World 2016

LEGO World 2016Dit jaar vind de zestiende editie plaats van LEGO World Nederland. Dit gigantische LEGO spektakel vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht van achttien tot en met vierentwintig oktober. Kinderen tot twee jaar mogen gratis naar binnen bij LEGO World 2016!

Over LEGO World 2016

LEGO WORLD 2016Tijdens LEGO World 2016 vinden er tal val leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Tijdens dit LEGO evenement kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, kunnen de LEGO Friends fans in een echte kermis attractie stappen en worden de kids tot ridder opgeleid bij de LEGO Nexo Knights. Star Wars fans kunnen genieten van een unieke collectie van alle LEGO Star Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Bij de LEGO Mindstorms stand kun je je eigen LEGO robot besturen.

Verder zijn er ook enkele bijzondere bouwwerken te bewonderen op LEGO World 2016. Vanuit LEGO World in Denemarken komt er de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes. Deze ferry boot is wel twaalf meter lang! Ook is er een bijzondere real size Porsche te bewonderen. Deze bestaat voor de helft uit echte Porsche onderdelen en voor de helft uit LEGO steentjes.

Op de zaterdag (22 oktober) vind de grote finale plaats van het NK LEGO stenen bouwen. De winnaars kunnen een reis winnen naar LEGOLAND in Denemarken.

Natuurlijk zijn dit niet alle activiteiten op LEGO World 2016 in de Jaarbeurs Utrecht en is er nog veel meer te doen en te zien.

De toegang voor LEGO World 2016 is €19.50 en kinderen tot twee jaar mogen gratis naar binnen.

LEGO World 2016 Impressie

Fun Facts Lego World 2016

LEGO World 2016: bouwen!– Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
– Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
– Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
– Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
– Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

[Totaal: 7    Gemiddelde: 5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...