Levering Xbox One in Nederland uitgesteld?

Xbox OneVolgens aan anonieme bron van Gamereactor wordt de levering van de Xbox One uitgesteld tot mogelijk het derde kwartaal van 2014 voor in ieder geval de Scandinavische landen. Omdat er voor Nederland en België nog steeds geen officiële releasedatum is vastgesteld, is het heel goed mogelijk dat de lancering van de Xbox One in Nederland en België ook wordt uitgesteld tot het derde kwartaal van 2014. We kunnen dus zo goed als zeker wel stellen dat de levering van de Xbox One in Nederland wordt uitgesteld.

Dit is erg vervelend nieuws voor degene die aan het wachten is op de Xbox One. Zeker vanwege het feit dat de Xbox One al wel verkrijgbaar is in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Het aanschaffen van een Xbox One in deze landen is voor de Nederlandse gamer helaas geen optie, omdat je dan zit met een Duitse of Franse interface of te downloaden games moet afrekenen in Britse ponden.

Gerucht over uitstel Xbox One
Het gerucht gaat dat Microsoft in Amerika heeft bepaald dat er voldoende Xbox One consoles aanwezig moesten zijn in Amerika, omdat daar de hevigste strijd om de gamer wordt gestreden met Sony. Daarna is gekeken wat de belangrijkste afzetmarkten in Europa zijn en daar vallen Nederland en België niet onder. Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn vele malen groter en hebben daarom voorrang gekregen op de kleinere landen.

Microsoft spreekt dit gerucht tegen en noemt als reden voor het later lanceren van de Xbox One in bepaalde landen dat ze druk bezig zijn met het lokaliseren van de Xbox One. Dit betekend dat ze teksten van games, online diensten en software aan het vertalen zijn voor het desbetreffende land. Tekorten aan game consoles spelen hierin geen rol.

Heeft Microsoft een enorme fout gemaakt door Amerika als belangrijkste afzetmarkt te beschouwen, of hebben ze te weinig personeel ingezet om alles tijdig vertaald te hebben voor alle lokale markten? In ieder geval neemt Sony nu een enorme voorsprong op Microsoft in deze landen doordat het de PlayStation 4 afgelopen november al heeft gelanceerd. Raakt Microsoft nu fans kwijt aan Sony? De tijd zal het leren.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...