Meccano uit 1930 voor 18.000 euro

Meccano uit 1930 voor 18.000 euroBinnenkort worden er twee auto sets van het ouderwetse Meccano speelgoed uit 1930 geveild. De verwachting is dat dit Meccano uit 1930 voor 18.000 euro en 12.000 euro wordt verkocht eind januari. De veiling vind plaats op 28 en 29 januari tijdens het tweedaagse ‘Gentleman’s Library Sale’ van Bonham in Knightsbridge.

Meccano uit 1930 voor 18.000 euro – de sets:

Deze twee auto sets van Meccano komen uit 1930 en zitten nog steeds in de originele verpakking. Deze Meccano auto’s zijn zelfs nog nooit uit de verpakking gehaald en dus in uiterst goede staat. Alle originele onderdelen inclusief handleiding zijn bewaart gebleven.

De auto modellen van deze sets bestaan uit aangepaste onderdelen waardoor je een reeks aan auto varianten kunt maken en ze worden aangedreven door krachtige Clockwork Motors.
Het is opmerkelijk dat deze twee sets nog steeds in de originele verpakking te vinden zijn omdat Meccano het speelgoed uit die tijd was waar kinderen graag mee speelden. Daarom is de verwachting ook dat deze twee sets zoveel geld op gaan leveren.

Over Meccano

Meccano werd vroeger gezien als speelgoed gemaakt van de beste kwaliteit en werd in massa geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Qua metalen speelgoed is Meccano ongeëvenaard. Vanaf 1920 werd het Meccano assortiment uitgebreid met vliegtuig en auto sets.

Meccano bestaat uit verschillende metalen onderdelen welke je met bouten en moertjes aan elkaar kunt bevestigen en is uitgevonden door de Engelsman Frank Hornby in 1899 toen hij van blik speelgoed maakte voor zijn kinderen. In januari 1901 kreeg hij patent op zijn uitvinding. In 1964 werd zijn bedrijf – dat inmiddels tot een groot bedrijf was uitgegroeid maar in financiële moeilijkheden was gekomen– overgenomen door Lines Bros Ltd wat het begin was van vele overnames. Inmiddels wordt Meccano in Frankrijk gemaakt en is het hoofdkantoor te vinden in Calais.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit vind je misschien ook leuk...