PS4 Populairder dan Xbox One in Nederland

PS4 Populairder dan Xbox One in NederlandMultiscope, een toonaangevende organisatie op het gebied van online marktonderzoek, meldt ons dat de PS4 de strijd wint in Nederland van de Xbox One. Met andere woorden: PS4 Populairder dan Xbox One in Nederland.

Over PS4 Populairder dan Xbox One in Nederland

De PlayStation 4 van Sony wint het volgens dit onderzoek op alle fronten van de Xbox One. Het is momenteel de meest bekende en meest populaire next-gen game console in Nederland. De Xbox One van Microsoft en de Wii U van Nintendo volgen op gepaste afstand.

Ook in 2016 zal dit beeld niet veranderen en zal de PS4 verder uitlopen op de andere next-gen game consoles. Deze constateringen (en meer) komen uit de Smart Electronics Monitor, het marktonderzoek van Multiscope onder ruim 6.500 Nederlanders.

PS4 Populairder dan Xbox One in NederlandDe Smart Electronic Monitor vertelt ons dat bijna vier op de tien Nederlandse huishoudens een game console bezitten. Deze huishoudens bestaat voor het grootste gedeelte uit gezinnen met kinderen: twee derde van de huishoudens met kinderen heeft een game console in huis. De next-gen game consoles zijn echter nog beperkt aanwezig. Onder de next-gen game consoles vallen onder andere de PS4, Xbox One en de Wii U.

Bijna 13% van de game console bezitters heeft een PS4. De PS4 wordt hierin gevolgd door de Xbox One met 5% en de Wii U ook met 5%. De interesse voor een next-gen game console bij consumenten ligt voornamelijk bij de PS4 met 7%, gevolgd door de Xbox One met 5%. Dit kan betekenen dat de PS4 ook in 2016 de meest populaire game console zal blijven.

PS4 Populairder dan Xbox One in Nederland: niet alleen qua aantallen consoles in Nederlandse huishoudens. Ook qua game time. De gebruiksintensiteit van PS4 bezitters ligt hoger dan die van Xbox One bezitters. Negen op de tien bezitters van een PS4 gebruikt de console wekelijks zo’n tien uur per week.

Over Smart Electronics Monitor

Multiscope heeft het onderzoek onder ruim 6.500 respondenten uit het Multiscope Online Consumentenpanel uitgevoerd voor de Smart Electronics Monitor. 6.536 respondenten hebben dit onderzoek volledig ingevuld.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Dit vind je misschien ook leuk...