Spinners – De rage van het moment

Spinners in verschillende kleurenDe Spinners zijn hot. Spinners zijn de rage van het moment. In veel winkels is de voorraad Spinners niet aan te slepen. Zodra de Spinners weer geleverd worden, zijn ze binnen een uur weer uitverkocht. Niet slecht voor een draaischijf dat ruim twintig jaar geleden al werd bedacht in de Verenigde Staten!

Over de Spinners

De Spinner is een klein draaischijfje, verkrijgbaar in vele kleuren tot aan glow in the dark toe, met drie uitstulpingen. In het midden van dit schijfje zit een kogellager welke je tussen duim en wijsvinger kunt klemmen om de Spinner vervolgens rond te laten draaien. De spinner zou goed zijn tegen stress en ontspannend moeten werken. Sommige deskundigen claimen zelfs dat het je een beter concentratievermogen oplevert. Hier is de Spinner twintig jaar geleden ook voor ontworpen: speciaal voor kinderen met concentratieproblemen.

De uitvinder van de Spinner is Catherine Hettinger. Ze bedacht dit speeltje als de perfecte bezigheidstherapie voor haar dochter. Ondanks dat ze er een patent op had en het aan grote speelgoedproducenten probeerde te verkopen, was er geen enkel merk dat hier interesse in had. Na jaren besloot ze het patent daarom niet meer te verlengen. Helaas, juist nu de Spinner een enorme rage is.

Een Glow in the Dark Spinner

Trucjes met Spinners

De Spinner is oorspronkelijk bedoeld om tussen je duim en wijsvinger te laten draaien, maar kinderen zijn enorm creatief en bedenken veel trucjes ermee. Kinderen laten de Spinners draaien op tafels, op één vinger, op hun knieën of elleboog. Op YouTube verschijnen veel filmpjes met de meest schitterende Spinner trucjes. Hier zie je er enkele:

De Spinner is het best verkochte speelgoedproduct op het moment. Een Spinner kun je al vanaf een paar euro kopen. Veel winkels en online webshops hebben al een wachtlijst. Reserveer je Spinner dus om er niet naast te grijpen. Kun jij er al trucjes mee?

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]

Dit vind je misschien ook leuk...