Sony PlayStation

Sony PlayStationDe PlayStation is een game console van Sony en werd in 1995 op de Europese markt gebracht na een mislukte samenwerking tussen Sony en Nintendo. Nintendo wilde in een laat stadium niet meer samenwerken met Sony, waarna Sony besloot het verder zelf te ontwikkelen. Inmiddels zijn na de PlayStation ook de PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4 uitgebracht aantoont hoe groot het succes is van de Sony PlayStation consoles.

Geschiedenis Sony Playstation

De allereerste Sony Playstation werd in 1995 in Europa gelanceerd. Op dat moment was de Sony Playstation enorm populair en versloeg het met gemak de Nintendo 64. Het duurde vervolgens ruim vijf jaar voordat de opvolger, de Sony PlayStation 2, werd uitgebracht. De PlayStation 2 wordt ook wel PS2 genoemd. Net als zijn voorganger werd de PS2 een groot succes. Sony heeft deze console bijna dertien geproduceerd.

In 2006 werd de Sony PlayStation 3 gelanceerd in Japan en de Verenigde Staten. In Europa kwam de PS3 pas in 2007 uit. Ook de PS3 werd een groot succes en nam het op tegen de Nintendo Wii en de Xbox 360 van Microsoft.

Vervolgens werd de Sony PlayStation 4, ook wel de PS4 genoemd, in november 2013 op de markt gebracht. De PS4 is een concurrent van de Nintendo Wii U en de Xbox One. In de eerste twee jaar zijn er maar liefst 30 miljoen PS4 consoles verkocht!

Sony PlayStation Network

Sony PlayStation NetworkOm online spellen te kunnen spelen met je Sony PlayStation 3 of 4 moet je verbinding maken met het Sony PlayStation Network. Afgekort wordt dit netwerk vaak PSN genoemd. Wil je online kunnen spelen met de PlayStation 4, dien je ook het Sony abonnement PSN Plus aan te schaffen. Deze kun je voor de periode van drie of twaalf maanden kopen. Verder kun je via PSN enkele gratis spellen spelen, gebruik maken van een internetbrowser, avatars uitkiezen, media delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter en nog meer.
Het PlayStation Network van Sony is momenteel in 73 landen in de wereld beschikbaar, waaronder Nederland en België.

Naast een abonnement nemen voor het Sony PlayStation Network, kun je ook content kopen op dit netwerk. Dit kan middels PSN Cards. PSN Cards zijn cadeaukaarten (ook wel gift cards genoemd) en zijn net als de PSN Plus abonnementen landafhankelijk. Voor tegoed voor een Nederlands account, die je een Nederlandse PSN Card aan te schaffen. De PSN Cards zijn verkrijgbaar in de waarden van 10 euro, 20 euro en 50 euro. De content die je vervolgens met je PlayStation Network Card kunt kopen zijn bijvoorbeeld games. Voor het kopen van een nieuwe game, hoef je tegenwoordig dus niet meer naar de winkel te gaan. Je besteld en betaald ze via je PSN account en download het spel direct. Naast het aanschaffen van games kun je met je PSN Card nog veel meer kopen. Een voorbeeld hiervan zijn avatars, add-ons, video’s en series.

Populaire Sony PlayStation 4 Games

Sony PlayStation 4Enkele populaire Sony PlayStation 4 Games van dit moment (januari 2016) zijn:

Star Wars Battlefront
Just Cause 3
Fallout 4
FIFA 16
Call of Duty Black Ops III
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Assasin’s Creed Syndicate